Niiniloa

Terapia- ja hyvinvointipalvelut

+358 50 492 4154

Hei! Nimeni on Niini Leppänen.

Olen naisen seksuaaliseen hyvinvointiin erikoistunut seksuaaliterapeutti ja kätilö. Kokemukseni ja osaamiseni ytimessä on seksuaalisen kivun hoito. Työskentelen myös muunlaisen seksuaalisen kipuilun parissa. Olen monipuolisesti perehtynyt seksuaaliterveyden parantamiseen kokonaisvaltaisella otteella. Tärkeimpiä tavoitteitani jokaisen asiakkaan kohdalla on lisätä tyytyväisyyttä, hyvinvointia ja iloa.

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolle!

IMG_0068.png

Kuka minä olen?

Olen Niini Leppänen, kätilö, seksuaaliterapeutti ja pitkän linjan VD-tyyppi.

Kiinnostuin aikoinaan juuri vulvodyniasta, koska oma lehmäni oli niin sanotusti ojassa. Minä olin saanut vulvodynia-diagnoosin. Olin juuri aloittanut kätilöopinnot ja päätin silloin perehtyä vulvodyniaan ja sen hoitoon. Tavoitteeni oli ensisijaisesti parantua itse, ja toiseksi löytää niin paljon tietoa vulvodyniasta kuin mahdollista. Sain omat oireet hallintaan, ja keräsin myös paljon tietoa.

Hajanaisesta tiedosta jalostui lopulta VDopas nimiset verkkosivut ja blogi.

Ensimmäinen versio oppaasta, Ensitietoa vulvodyniasta valmistui vuonna 2007. Opas oli osa kätilöopintojeni lopputyötä.

Tämä oli alkusysäys sille tielle, jolla vieläkin olen. Olen matkan varrella kerännyt monenlaista tietoa, taitoa ja kokemusta. Olen kohdannut myös monia mutkia, mutta kaikki on lopulta johtanut sinne missä minun kuuluukin olla. Valmistuin seksuaaliterapeutiksi kesällä 2016, ja pian valmistumisen jälkeen perustin oman vastaanoton.

Yritykseni nimi on Niiniloa, koska haluan että se kuvastaa toivoa ja iloa. Toivon että nimi on enne asiakkailleni.

Kipuongelmien lisäksi olen monipuolisesti perehtynyt seksuaaliseen hyvinvointiin ja sen edistämiseen eri elämäntilanteissa. Uskon ihmisen yksilölliseen ja kokonaisvaltaiseen hoitoon.

Olen läsnäoleva, herkkä ja lämmin terapeutti. Korostan erityisesti omien tarpeiden ja tunteiden ilmaisemista. Jokaisella luonani käyneellä asiakkaalla on lämmin paikkansa sydämessäni. Uskon että terapia on toimivaa, kun yhteistyösuhde on hyvä.

Mielestäni tärkein työkalu, joka terapeutilla on, on hän itse: hänen myötätuntonsa, läsnäolonsa ja kiinnostuksensa. Vasta toisena tulee tieto ja osaaminen.

Silloin kun luottamus on molemminpuolista ja asiakas tuntee olonsa turvalliseksi luonani, voimme yhdessä saavuttaa suuria muutoksia, ja ylittää isojakin esteitä.

Muutamia henkilökohtaisia tietoja minusta:

Olen yli 40-vuotias. Olen pitkäaikaisessa suhteessa. Minua kiinnostaa laajasti terveyteen, hyvinvointiin ja ravitsemukseen liittyvät teemat. Olen ollut vegaani melkein 20 vuotta. Luen paljon, rakastan eläimiä, elämässäni on kaksi kissaa, harrastan joogaa ja pyrin meditoimaan. Rakastan luontoa ja liikutun sen kauneudesta. Luovuus on minulle tärkeää ja olen jossain määrin koukussa sisustamiseen.

Vastaanotollani nauretaan, itketään, kirotaan katkerasti, hymyillään lempeästi, hengitetään syvään, pidätetään hengitystä, jännitetään, rentoutetaan ja päästetään irti. Ja paljon muuta. Kaikki tunteet ovat hyväksyttyjä ja niille annetaan tilaa. Tavoitteena on oppia päästämään irti tunteiden vallasta, kuten häpeästä ja syyllisyydestä, silloin kun ne vaikuttavat elämään vahingollisesti.

Joidenkin asiakkaiden palautteista:

Niinin luoma tunnelma terapiatunneille oli herkkä, empaattinen ja arvostava. Sain apua oppiakseni tuntemaan seksuaalisen puolen itsestäni ja rohkeutta olla se mitä olen ja haluan olla. Niini on ehdottomasti empaattisin terapeutti kenen vastaanotolla olen käynyt. Suosittelen lämpimästi!
Olemme mieheni kanssa sitä mieltä, että terapeutillamme on ammattitaidon lisäksi myös ainutlaatuinen kyky ja lahja luoda olemuksellaan ja käyttäytymisellään tilaisuuteen tunnelma, jossa meidän molempien oli helppo olla.
Olen pitänyt itseäni onnekkaana saadessani työstää tätä asiaa ja seksuaalisuuttani ammattilaisen kanssa, johon minun on ollut helppo luoda luottamuksellinen ja välitön suhde. Siihen en olisi pystynyt kenen tahansa kanssa.

NiinIloa | Niini Leppänen

niini.leppanen@gmail.com | +358 50 492 4154

HELSINKI