NiinIloa

Terapia- ja hyvinvointipalvelut

+358 50 492 4154

NiinIloa on vulvodynian, yhdyntäkipujen ja lantion alueen kiputilojen hoitoon erikoistunut, seksuaaliterapia- ja asiantuntijapalvelua tarjoava yritys. Olen monipuolisesti perehtynyt seksuaaliterveyden parantamiseen ja vaalimiseen. Tärkeimpiä tavoitteitani jokaisen asiakkaan kohdalla on vähentää kipua ja lisätä hyvinvointia ja iloa.  

Asiakkaiden kokemuksia  VDterapiasta

Virva kertoo:

”VD vei minulta kontrollin tunteen omassa elämässäni, se rajoitti näkemystäni siitä mihin pystyn, ja nakersi uskoa tulevaisuuteen. Koin tämän hyvin ahdistavana. Häpeä liittyy vulvodyniaan voimakkaasti. Vulvodyniasta tuli iso möykky, johon oli melkein mahdoton saada otetta.

Hyödyin terapiasta. Se on vähentänyt ahdistuneisuutta, tuonut uskoa ja toivoa, sekä lisännyt iloa ja mielekkyyttä elämässäni. Koin saavani työkaluja/keinoja niiden asioiden hallintaan joihin voin vaikuttaa, ja apua niiden hyväksymiseen, joihin en voi vaikuttaa. Terapia auttoi avaamaan näkemystä itsestäni ja siitä mihin pystyn. Olen oppinut rakentamaan luottamusta itseeni ja siihen että voin päästää irti häpeästä.

Terapeuttina Niini on empaattinen, helposti lähestyttävä ja hänelle on helppo kertoa asioita. Suhde rakentui luottamukselle. Hän on hienotunteinen, mutta suorapuheinen. Hän ei oleta, eikä tee nopeita johtopäätöksiä vaan pyrkii kuuntelemaan ja olemaan kuulolla. Hän on rauhallinen, ja terapiassa syvennytään asioihin rauhassa.

Koin tärkeänä sen että terapeutilla on vankka kokemus vulvodyniasta. Niini oli myötäelävä ja hänellä on ymmärrystä ja henkilökohtaista kokemusta vulvodyniasta. Hän osasi pilkkoa asiat ymmärrettävästi, ja aihepiirit joita käsiteltiin keskittyivät asioihin mitä tarvitsin ja jotka olivat minulle tärkeitä.”

Helmi kertoo:

"Terapian kokonaisvaltaisuus yllätti minut positiivisesti. Vulvodynian "puhkeaminen" järkytti suuresti organisoitua, suunniteltua elämääni. Sitä ei oltu käsikirjoitettu ja se tuli elämääni sellaiseen aikaan, että jo liian monta suunnittelematonta yllätystä oli elämääni suhteellisen lyhyessä ajassa järkyttänyt.

Tässä iässä luulee tuntevansa itsensä ja luulee jo tietävänsä, että ihminen on kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Minulle oli liian suuri yllätys, miten suuresti tunnepuolen lukot, pelko, miellyttämisen tarve, käsittelemättömyydet, suorittaminen ja itsensä (tarkoitan sisimpänsä) laiminlyönti vaikuttaa omaan hyvinvointiin, varsinkin kun ei tiedostanut että näitä asioita siinä mittakaavassa edes olisi.

Vulvodynia oli minulle suuri mörkö. Kipu, joka tulee ja menee. Kipu jota en pysty hallitsemaan. Kipu, jota ensin pelkäsin suunnattomasti, salasin ja häpesin, yritin torjua. Terapian myötä siitä muodostui jopa osa identiteettiäni. Se on (ainakin tällä hetkellä) osa minua ja vaikka se "poistuisikin" elämästäni on se muokannut jo nyt minua ihmisenä. Opettelen nyt elämään sen kanssa. Huolehtimaan itsestäni kokonaisvaltaisesti. Hellimään ja hellittämään, helpottamaan omaa elämääni.


Kiitos Niini, että olet luonut minuun uskon siitä, että minä selviän. Tämänkin kanssa. Olen kiitollinen siitä, että olet antanut "äänen" ongelmalle, joka koskettaa monia naisia ja pariskuntia. Olet antanut työkaluja käsitellä "mörköä", joka on pelotellut ainakin minua ihan liian kauan. Enää minua ei hävetä, enää en koe syyllisyyttä."

 

Helmi koki terapiassa tärkeäksi:

- Luottamuksen syntyminen

- Terapeutin tietämys ja asiantuntemus, omakohtaiset kokemukset

- Itsehoito-ohjeet

- Kokonaisuuden ymmärrys

- Avoimuus

- Kumppanin mahdollisuus osallistua


NiinIloa | Niini Leppänen

niini.leppanen@gmail.com | +358 50 492 4154

HELSINKI