Niiniloa

Terapia- ja hyvinvointipalvelut

+358 50 492 4154

Hei! Nimeni on Niini Leppänen.

Olen naisen seksuaaliseen hyvinvointiin erikoistunut seksuaaliterapeutti ja kätilö. Kokemukseni ja osaamiseni ytimessä on seksuaalisen kivun hoito. Työskentelen myös muunlaisen seksuaalisen kipuilun parissa. Olen monipuolisesti perehtynyt seksuaaliterveyden parantamiseen kokonaisvaltaisella otteella. Tärkeimpiä tavoitteitani jokaisen asiakkaan kohdalla on lisätä tyytyväisyyttä, hyvinvointia ja iloa.

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolle!

Sissi

”Ensimmäiseksi haluan kiittää saamastani mahdollisuudesta päästä seksuaaliterapiaan. Olen pitänyt tätä arvokkaana asiana, josta on ollut apua vulvodynia-asiassa, mutta myös laajemmin, niin parisuhteessa kuin seksuaalisuudessa laajemminkin.

Vaikka olen pyrkinyt itse hankkimaan asiasta ja sen hoitomuodoista tietoa ja olen pitänyt tiedollista puolta tärkeänä, on minua auttanut se, että olen saanut terapeutilta lisätietoa asiasta ja olen voinut esittää asiasta minulle esiinnousseita kysymyksiä ja ajatuksia.

Olen pitänyt itseäni onnekkaana saadessani työstää tätä asiaa ja seksuaalisuuttani ammattilaisen kanssa, johon minun on ollut helppo luoda luottamuksellinen ja välitön suhde. Siihen en olisi pystynyt kenen tahansa kanssa. 

Erilaiset harjoitteet (mukaan lukien kotiharjoitukset) ja näkökulmat, joilla terapiassa on käyty asiaa läpi, ovat olleet avartavia ja opettavaisia. Minusta on ollut hienoa, että olen kokenut, että voin heittäytyä avoimena tehtäviin ja toisaalta avautua terapeutille ja hän on puolestaan voinut avartaa minun katsantokantaani, ajatusmaailmaani ja näkemyksiäni. 

Yksi merkittävä oivallus oli oman seksuaalisuuden lapsipuoleen jäänyt asema. Sitä opettelen ja etsin vieläkin, mutta jo sen tajuaminen, että sitä on hyvä vaalia ja hoitaa oli minulle suuri asia. Ja jotta näin voi tehdä, tulee oman seksuaalisuutensa osa-alueet tuntea. Aikasemmin se oli ollut minulle tavallaan itsestäänselvyys, jolle en ollut käyttänyt ajatustakaan. Lisäksi minulla oli seksuaalisuuden ilmentäminen ollut riippuvaista kumppanista, enkä osannut enkä ollut edes tajunnut, että sitä voisi ja tulisi vaalia itsenäisesti. Ja ettei kyse ole vain omien ns. g-pisteiden tms. sellaisten tuntemisesta, vaan paljon laajemmasta ajattelusta. Vieläkin minua naurattaa se, että minulla leikkasi täysin tyhjää, kun terapeutti kysyi asiasta, eikä minulle pitkällisen ajattelun jälkeen tullut muuta mieleen kuin puhtaiden mankeloitujen lakanoiden tunne iholla. Ja niin naurattaa miestänikin.

Erityisen kiitoksen haluan antaa pariterapakäynnistämme. Mielestämme terapeutti loi tilaisuuteen hyvän vapautuneen tunnelman, mutta samalla myös haastoi sopivasti kysymyksillään meitä molempia hienovaraisen kunnioittavasti. Miehelleni, jolle oli suuri kynnys tulla/mennä minkäänlaiseen terapiaan, käynti oli kaikin puolin positiivinen kokemus. Uskon ettei tähän kuka tahansa terapeutti pysty. Olemmekin mieheni kanssa sitä mieltä, että terapeutillamme on ammattitaidon lisäksi myös ainutlaatuinen kyky ja lahja luoda olemuksellaan ja käyttäytymisellään tilaisuuteen tunnelma, jossa meidän molempien oli helppo olla.

Sydämelliset kiitokset meiltä molemmilta.”

IMG_0386.JPG

NiinIloa | Niini Leppänen

niini.leppanen@gmail.com | +358 50 492 4154

HELSINKI