NiinIloa

Terapia- ja hyvinvointipalvelut

+358 50 492 4154

NiinIloa on vulvodynian, yhdyntäkipujen ja lantion alueen kiputilojen hoitoon erikoistunut, seksuaaliterapia- ja asiantuntijapalvelua tarjoava yritys. Olen monipuolisesti perehtynyt seksuaaliterveyden parantamiseen ja vaalimiseen. Tärkeimpiä tavoitteitani jokaisen asiakkaan kohdalla on vähentää kipua ja lisätä hyvinvointia ja iloa.  

Palveluni

Ota minuun yhteyttä ajan varaamiseksi tai kysyäksesi lisää tarjoamistani palveluista.

Vastaanottotilat sijaitsevat Vallilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella.


Seksuaaliterapia ja hoitopalvelut

VDterapia/kiputerapia

VDterapia on erityisesti vulvodyniasta kärsiville räätälöityä terapeuttista hoitoa. Hoidossa huomioidaan jokaisen yksilölliset tarpeet. VDterapia koostuu monipuolisesta patteristosta terapeuttisia ja terveydenhoidollisia menetelmiä, joilla vaikutetaan sekä kipuongelman taustalla oleviin, että sitä ylläpitäviin tekijöihin.

Terapiassa käsitellään myös vulvodynian vaikutuksia psyykkiseen hyvinvointiin ja parisuhteeseen. Terapiassa on mahdollisuus paritapaamisiin. Se onkin erittäin suositeltavaa vulvodynia-tapauksissa.

Hoidan monipuolisesti myös muunlaisia kipuongelmia. Yhdyntäkipujen taustalla voi olla myös esimerkiksi endometrioosi, jännitys, vaginismi, yhdyntäpelko, synnytys tai monet muut syyt. Lantion alueen moninaiset kiputilat ja niiden vaikutukset seksuaalisuuteen, sekä psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin on osaamiseni keskiössä. Uskonnolliseen vakaumukseen liittyvät, seksuaaliterveyteen vaikuttavat tekijät huomioidaan myös terapiassa. 

Raskauden aikainen- ja synnytyksen jälkeinen terapeuttinen hoito

Vulvodynian lisäksi olen (kätilönä) kiinnostunut ja perehtynyt raskauden aikaiseen seksuaaliterveyteen, synnytykseen liittyviin pelkoihin, sekä erityisesti synnytyksen jälkeiseen seksuaaliterveyteen ja siihen liittyviin muutoksiin (hormonaaliset, psykologiset, fyysiset).

Synnytyksen jälkeiset kipuongelmat ovat hyvin tavallisia ja alihoidettuja Suomessa. Monesti synnyttäneet naiset ja heidän puolisonsa jäävät hyvin yksin tämän tyyppisten ongelmien kanssa.

Kipuongelmien taustalla voi olla fyysiset ja psyykkiset synnytystraumat ja synnytykseen liittyvät komplikaatiot (hematoomat, infektiot, repeämät, hermovauriot, arpeutuminen, lihasten toiminnan häiriöt).

Yli 60% naisista kärsii seksuaalisista toimintahäiriöistä synnytyksen jälkeen. Esimerkiksi yhdyntäkivuista. Usein naiset kärsivät hiljaisuudessa - häveten tilannetta, tai he eivät tiedä ovatko heidän oireensa normaaleja synnytyksen jälkeen. Hakiessaan apua he saattavat kohdata vähättelyä, tai heille väitetään että oireet kuluvat asiaan, ja siihen pitäisi vain tottua. Totuus on, että  tilanteeseen ei välttämättä tarvitsisi tyytyä. Synnytyksen jälkeisiä seksuaalisia toimintahäiriöitä voidaan hoitaa tehokkaasti. Hoitoon kannattaa hakeutua mahdollisimman aikaisin, ennen kuin ongelmat mahdollisesti kroonistuvat ja aiheuttavat fyysistä ja psyykkistä lisäkärsimystä. 

Synnyttäneille suunnattu hoito räätälöidään yksilöllisesti jokaisen tarpeisiin. Kuten muukin tarjoamani hoito, se koostuu terapeuttisista ja terveydenhoidollisista menetelmistä, joilla pyritään vaikuttamaan tilanteeseen kokonaisvaltaisesti. 

Hinnat

Tullessasi seksuaaliterapeuttiseen hoitoon lääketieteellisen syyn takia (esim. vulvodynia, dyspareunia, vaginismi, synnytyksen jälkeiset ongelmat), kannattaa hankkia lääkärin lähete.

Lähetteen saaneille voin tarjota 10 euroa edullisemmat hinnat.

Halutessasi voit hakea myös Kela-korvausta hoidosta, tämä onnistuu jos sinulla on lääkärin tutkimus- ja hoitomääräys (SV3) sairaanhoitajan antamaan hoitoon lääketieteellisestä syystä johtuen (pelkästään seksuaaliterapeuttisesta hoidosta ei saa Kela-korvausta). Jos sinulla on kysyttävää hinnoista tai korvauksista, ota minuun yhteyttä. 

60 min hoito: 90€

90 min hoito: 120€

120 min hoito: 150€

Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

RyhmäT/Kurssit

NiinIloa VDperuskurssi 

on erityisesti niille, jotka kokevat tarvitsevansa tietoa vulvodyniasta ja tukea selviytymiseen. 

Kurssin aikana on mahdollisuus oppia lisää vulvodyniasta ja sen hoidosta sekä saada toimivia neuvoja ja vinkkejä oman hyvinvoinnin tukemiseen.

Ryhmässä jossa kaikilla on vulvodynia, on ainutlaatuinen mahdollisuus saada vertaistukea ja tulla nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi juuri sellaisena kuin olet. Jaetut kokemukset ja tunne siitä, ettei ole yksin, auttaa jaksamaan ja antaa myös uutta intoa vulvodynian selättämiseen. 

Nyt on tarkoitus polkaista käyntiin ensimmäinen ryhmä tämän kevään aikana. Ryhmään otetaan 5-6 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Toimithan siis nopeasti!

Ilmoittautumisaika:

toistaiseksi voimassa, kunnes ryhmä on saatu kasaan

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: 

niini.leppanen(at)gmail.com

+358 50 492 4154

Ryhmätapaamisia on 5 kertaa, jonka lisäksi on kurssin jälkeen 1 yksilötapaaminen terapeutin kanssa. Yksilötapaamisessa tarkastellaan yhdessä sen hetkistä tilannetta ja suunnitellaan jatkoa. 

Jokainen ryhmätapaaminen kestää 2h. Tapaamiset ovat iltaisin kahden viikon välein. Koko kurssiin kannattaa varata aikaa noin 3kk.

Kurssin hintaan kuuluu tarvittaessa myös erillinen ryhmätapaaminen kurssiin osallistujien puolisoille, jos se nähdään tarpeelliseksi. Tapaamisessa puoliso voi oppia uutta vulvodyniasta ja päästä jakamaan kokemuksia, tunteita ja ajatuksia muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. Puolisotapaamisesta sovitaan erikseen kurssin alettua. Se ei ole siis ”pakollinen”, ja se toteutetaan vain jos se katsotaan tarpeelliseksi.

Ryhmätapaamisissa jokainen osallistuu juuri niin paljon kuin itse kokee sopivaksi. Kenenkään ei ole pakko esiintyä tapaamisten aikana, ja jokainen kertoo/jakaa itsestään ja omasta tilanteestaan sen verran kuin haluaa. Tapaamisissa kerrottu on ehdottoman luottamuksellista, ja jokainen osallistuja sitoutuu noudattamaan salassapitovelvollisuutta. 

Jokaiselle ryhmäkerralle on oma suunniteltu aihepiirinsä. Tapaamiset aloitetaan lyhyellä vapaaehtoisella kuulumiskierroksella, jonka jälkeen terapeutti alustaa päivän teemaa. Teemaan kuuluvista asioista keskustellaan, ja jokainen voi jakaa kokemuksiaan ja kysyä aiheesta (ja aiheen vierestäkin). 

Kurssiin kuuluu oma ”työkirjansa”, jonka jokainen saa mukaansa ensimmäisellä kerralla. Siinä on tietoa ja myös tehtäviä, joita voi tehdä kurssin aikana. Tehtävät eivät ole pakollisia, eikä niitä kuulustella tapaamisissa. Tehtävien tekeminen on kuitenkin suositeltavaa, sillä ne on suunniteltu tukemaan jokaisen omaa oppimisprosessia. Yksilötapaamisessa voidaan keskustella tehtävistä ja niiden herättämistä ajatuksista ja tunteista.

Kurssin tietoja:

5-6 henkeä (pienryhmä)

2h/ryhmätapaaminen, 1h/yksilötapaaminen

Kirjallinen ja muu lisämateriaali

5 ryhmätapaamista +1 yksilötapaaminen (+ puolisoiden ryhmätapaaminen)

Tapaamisia 2 kertaa kuukaudessa (ryhmätapaamisiin menee 2,5 kuukautta jonka jälkeen yksilötapaaminen) 

Tapaamiset ovat iltaisin (17.30 jälkeen)

Puolisoiden erillinen tapaaminen kurssin aikana (2h)

Aikataulu lyödään lukkoon kun ilmoittautuneita on tarpeeksi (jos sinulla on erityistoiveita aikatauluun liittyen, ilmoitathan ne hyvissä ajoin, niin yritän ottaa ne huomioon! :)

Kurssin sisältö:   

(Myös muista aiheista voidaan sopia osallistujien omien tarpeiden mukaan)

Tutustuminen & Oma tarina: vertaistuki ja jakaminen

Vulvodynia: mitä se on? Syyt ja seuraukset

Hoito: Lääk. hoito, itsehoito, vinkit, keinot ja menetelmät

Kipu ja sen kokonaisvaltaiset vaikutukset: toissijainen kärsimys, tunteet, ajatukset, välttämiskäyttäytyminen, itsesuojelumekanismit, seksuaalisuus, naiseus, kehollisuus, halu, parisuhde

Oma hyvinvointi: tietoisuustaidot, irti päästäminen, armollisuus, keinot, vinkit, vertaistuki, voimavarat, jatko 

Yksilötapaaminen: Jokaisen yksilöllinen tilanne ja jatkosuunnitelmat

Ryhmätapaaminen puolisoille: Vulvodynia, mitä se on? Mitä pitäisi tietää? Miten se on vaikuttanut (oma kokemus)? Mitä voin tehdä? (Toteutetaan tarpeen mukaan)

Koko peruskurssin hinta: 350€

(sisältää arvonlisäveron)


NiinIloa | Niini Leppänen

niini.leppanen@gmail.com | +358 50 492 4154

HELSINKI