NiinIloa

Terapia- ja hyvinvointipalvelut

+358 50 492 4154

NiinIloa on vulvodynian, yhdyntäkipujen ja lantion alueen kiputilojen hoitoon erikoistunut, seksuaaliterapia- ja asiantuntijapalvelua tarjoava yritys. Olen monipuolisesti perehtynyt seksuaaliterveyden parantamiseen ja vaalimiseen. Tärkeimpiä tavoitteitani jokaisen asiakkaan kohdalla on vähentää kipua ja lisätä hyvinvointia ja iloa.  

NiinIloa-menetelmä

Lantion alueen kivun (kuten vulvodynian) taustalla on usein monia tekijöitä. Hoidon lähtökohtana on pyrkiä yksilöllisesti selvittämään ne osatekijät, jotka ovat olleet myötävaikuttamassa kivun syntyyn. On siis tärkeä käsitellä jokaisen historia ja tilanne mahdollisimman tarkkaan hoidon alussa. Näin voidaan suunnitella yksilöllistä ja mahdollisimman tehokasta hoitoa, jossa otetaan huomioon kunkin erityispiirteet. Terapiassa selvitellään syitä ja seurauksia, sekä fyysisiä että psyykkisiä, ja pyritään vaikuttamaan niihin terapeuttista ja terveydenhoidollista osaamistani hyödyntäen. Hoito on mahdollisimman kokonaisvaltaista ja käytän monipuolisesti fyysisiä harjoituksia sekä terapeuttisia työkaluja.

Tarkoitus on löytää asiakkaalle yksilöllisesti sopiva lähestymistapa, keinot ja tehtävät. Käytämme terapiassa esimerkiksi kuvia, kirjoittamista tai piirtämistä. Käytämme paljon mindfulness- ja mielikuvaharjoituksia sekä erilaisia kehollisia menetelmiä.

HOT-terapiaan (hyväksymis- ja omistautumisterapia) liittyvät työkalut ja näkemykset ovat sydäntäni lähellä. Näihin kuuluu tietoisen läsnäolon kehittäminen, tunteiden ja ajatusten tunnistaminen, pysähtyminen niiden äärelle ja niille tilan antaminen. Tärkein asia mitä terapiassa harjoitellaan jatkuvasti on juuri se että oppii pysähtymään tunteisiin ja ajatuksiin, ja sen avulla myös niistä irti päästäminen. Terapiassa opitaan tunnistamaan ja kohtaamaan omat "möröt" turvallisesti, käsittelemään niitä ja lopulta päästämään niistä irti. Jotta tämä olisi mahdollista on tärkeää käydä läpi asiakkaan henkilökohtainen tarina, johon usein liittyy paljon salattua kipua. Erittäin tärkeitä ovat myös paritapaamiset, joiden tarkoituksena on parantaa kommunikaatiota, läheisyyttä, tunneilmaisua, ja antaa työkaluja ja voimavaroja kivun kanssa pärjäämiseen arjessa.

Terapiassa pyritään löytämään lisää/uusia voimavaroja täydempään ja mielekkäämpään elämään. Tärkeä osa tätä on, että oppii itsestään ja omasta seksuaalisuudestaan. löytää keinoja seksuaalisuuden ilmaisuun ja oman nautinnon löytämiseen/vahvistamiseen.

Hoitooni kuuluu aina myös toimivien käytännön keinojen löytäminen kivun hoitoon ja hallintaan. Erilaiset fyysiset harjoitteet, jotka lisäävät kehotietoisuutta ja vähentävät kipua ovat tärkeä osa hoitoa. Nämä räätälöidään jokaiselle asiakkaalle sopivaksi, tilanteen ja tarpeiden mukaan. Käytän menetelmiä, joita on kehitetty kivun hoitoon ja joiden tehosta on vahvaa näyttöä.  

Käyttämäni harjoitteet ovat monipuolisia ja pohjautuvat esim.

Manuaalisille harjoitteille: eli hieronta, painelu sekä sormin ja apuvälinein tehtävät lantion alueen ja emättimen venytykset  

Fyysisille harjoituksille (mm. putkirullaus, joogaan pohjautuvat venytykset, TRE, lantionpohjalihasten aktiivinen rentoutus-harjoittelu)

Mielikuvaharjoittelulle ja hengitysharjoittelulle (Mindfulness, rentoutus)

Annan myös tarvittaessa käytännön ohjausta ja neuvontaa liittyen itsehoitoon, ruokavalioon, apuvälineisiin, hoitotuotteisiin ja lisäravinteisiin. Tärkeä osa kivun hoitoa on kotona tehtävä itsehoito ja erilaiset arjen valinnat. Olen monipuolisesti perehtynyt näihin.   

Armollisuus ja myötätunto itseä kohtaan on hoidon ytimessä. Ikävien tunteiden ja ajatusten hyväksymistä ja irtipäästämistä opetellaan sinnikkäästi yhdessä. Terapiassa ei ole tarve olla täydellinen suorittaja. Liika vaativuus itseä kohtaan pyritään unohtamaan. 


NiinIloa | Niini Leppänen

niini.leppanen@gmail.com | +358 50 492 4154

HELSINKI